Zo houdt u inbrekers buiten als u op vakantie bent

Het is een bekend fenomeen. U reist af naar een zonnige vakantiebestemming, hebt de tijd van uw leven en bij thuiskomst ontdekt u een grote ravage. Helaas wordt er regelmatig ingebroken bij mensen en dat moeten we dan ook ten zeerste zien te voorkomen. Daartoe noemen we hieronder enkele tips van de slotenmaker uit Delft.

Houd je vakantie privé

De meest gemaakte fout bij het op vakantie gaan, is het eindeloos delen van die vakantie. Veel mensen zetten op Facebook en andere sociale media dat ze vakantieplannen hebben en kondigen ook nog eens aan wanneer ze op vakantie gaan en wanneer ze weer terugkomen. Dat kunnen hele onschuldige berichten zijn, maar inbrekers kunnen er zeer goed uit afleiden wat de ideale momenten zijn om in te komen breken. Tijdens een vakantie zal er immers doorgaans niemand thuis zijn en wordt een inbreker dus niet zo snel opgemerkt.

Geef de woning een bewoonde indruk

Daarbij sluiten we graag aan met de volgende tip: geef de woning een bewoonde indruk. Wanneer de gordijnen dicht zitten, de brievenbus uitpuilt en de lichten elke dag stipt om dezelfde tijd aan floepen, is de kans groot dat een inbreker op dag twee al in de gaten heeft dat er niemand thuis is. Probeer daarom de woning een bewoonde indruk te geven. Vraag een buurman of -vrouw om van tijd tot tijd de brievenbus te legen en laat eventueel een bos bloemen achter op de keukentafel.

Sluit ramen en deuren goed af

Zorg er ook goed voor dat de ramen en deuren echt goed op slot zitten wanneer u weg bent voor vakantie. Inbrekers nemen alle tijd als ze weten dat er niemand thuis is, waardoor elke extra beveiliging een extra hindernis zal opleveren voor de inbrekers. Door de woning goed af te sluiten, is de kans op een inbraak zo gering mogelijk.