Grootste Assortiment Bouwmaterialen

 

Vragen over een product? Bel: 085 401 23 60
Uw winkelwagen is leeg
Thuiswinkel Waarborg

Gipsplaten Afwerken op Zolder

Gipsplaten Afwerken op Zolder

Om te beginnen maakt u de schroefgaten en naden dicht met de gipsplatenvuller. Hierdoor ontstaat er een strakke en gladde wand die u eenvoudig verder kunt afwerken. Verder is het ook van belang rekening te houden met wat u precies wilt gaan bevestigen aan uw wand of plafond, vanwege de draagkracht van de gipsplaat.

Stucen:  Allereerst moeten de gipsplaten voorbehandeld worden met stuc-primer. De primer voorkomt de zuigende werking van de gipsplaat, zodat de stuclaag zich goed kan hechten.

Behangen:  Indien u uw gipswand gaat behangen, heeft een voorbehandeling met primer twee belangrijke functies: het behang blijft beter zitten, omdat de behanglijm niet in de wand trekt en ten tweede, dat papierenlaag van de gipswand los gaat zitten.

Betegelen:  Om voldoende draagkracht te garanderen, is het raadzaam uw wand of plafond te voorzien van twee gipswanden als u deze wilt betegelen. De tweede wand plaatst u zo op de eerste laag, dat zij haaks op elkaar vallen. Door de wand voor te behandelen met primer, voorkomt u dat de wand het vocht uit de tegellijm opzuigt en de tegels los gaan zitten.

Schilderen:  Voordat de muurverf zich kan hechten, moet de wand voorbehandeld worden met primer. Zo voorkomt u dat de verf gaat bladderen en al uw werk voor niets is geweest.

Bevestigen van een lamp, plank of schilderij:  Wanneer u iets wilt ophangen aan uw nieuwe wand of plafond, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerste hoe zwaar is het geen u wilt bevestigen en ten tweede of de wand of het plafond dit gewicht kan dragen? 

TIP!  Wilt echt zware materialen aan de gipswand wilt bevestigen, zoals keukenkastjes bijvoorbeeld? Dan kunt u een houten plaat achter de gipswand plaatsen. Gebruikelijk hiervoor is 18mm dikke multiplex. Veel klusplezier!

Benodigd gereedschap:
  • - Knauf stuc-primer
  • - Knauf gipsplatenvuller
  • - Schroefboormachine
  • - Snelbouwschroeven
  • - Plamuurmes

1 artikel(en)

per pagina
oplopend aflopend

  1. Knauf stuc primer 15kg

    Knauf stuc primer 15kg

1 artikel(en)

per pagina
oplopend aflopend

NuBouwen.nl
Copyright © 2010 NuBouwen.nl - Alle rechten voorbehouden Een Magento webshop door mediaCT
den Brok
Een initiatief van: