Grootste Assortiment Bouwmaterialen

 

Vragen over een product? Bel: 085 401 23 60
Uw winkelwagen is leeg
Thuiswinkel Waarborg

Gipsplaten Afwerken op Zolder

Gipsplaten Afwerken op Zolder

Om te beginnen maakt u de schroefgaten en naden dicht met de gipsplatenvuller. Hierdoor ontstaat er een strakke en gladde wand die u eenvoudig verder kunt afwerken. Verder is het ook van belang rekening te houden met wat u precies wilt gaan bevestigen aan uw wand of plafond, vanwege de draagkracht van de gipsplaat.

Stucen:  Allereerst moeten de gipsplaten voorbehandeld worden met stuc-primer. De primer voorkomt de zuigende werking van de gipsplaat, zodat de stuclaag zich goed kan hechten.

Behangen:  Indien u uw gipswand gaat behangen, heeft een voorbehandeling met primer twee belangrijke functies: het behang blijft beter zitten, omdat de behanglijm niet in de wand trekt en ten tweede, dat papierenlaag van de gipswand los gaat zitten.

Betegelen:  Om voldoende draagkracht te garanderen, is het raadzaam uw wand of plafond te voorzien van twee gipswanden als u deze wilt betegelen. De tweede wand plaatst u zo op de eerste laag, dat zij haaks op elkaar vallen. Door de wand voor te behandelen met primer, voorkomt u dat de wand het vocht uit de tegellijm opzuigt en de tegels los gaan zitten.

Schilderen:  Voordat de muurverf zich kan hechten, moet de wand voorbehandeld worden met primer. Zo voorkomt u dat de verf gaat bladderen en al uw werk voor niets is geweest.

Bevestigen van een lamp, plank of schilderij:  Wanneer u iets wilt ophangen aan uw nieuwe wand of plafond, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerste hoe zwaar is het geen u wilt bevestigen en ten tweede of de wand of het plafond dit gewicht kan dragen? 

TIP!  Wilt echt zware materialen aan de gipswand wilt bevestigen, zoals keukenkastjes bijvoorbeeld? Dan kunt u een houten plaat achter de gipswand plaatsen. Gebruikelijk hiervoor is 18mm dikke multiplex. Veel klusplezier!

Benodigd gereedschap:
 • - Knauf stuc-primer
 • - Knauf gipsplatenvuller
 • - Schroefboormachine
 • - Snelbouwschroeven
 • - Plamuurmes

3 artikel(en)

per pagina
oplopend aflopend

 1. Gipsplaat Afgeschuinde Langskant (AK) 260x120x1,25 (per 50 stuks)

  Gipsplaat Afgeschuinde Langskant (AK) 260x120x1,25 (per 50 stuks)

 2. Gipsplaat met Afgeschuinde Langskant (AK) 2600x600x12,5 (per 80 stuks)

  Gipsplaat met Afgeschuinde Langskant (AK) 2600x600x12,5 (per 80 stuks)

 3. Knauf stuc primer 15kg

  Knauf stuc primer 15kg

3 artikel(en)

per pagina
oplopend aflopend

NuBouwen.nl
Copyright © 2010 NuBouwen.nl - Alle rechten voorbehouden Een Magento webshop door mediaCT
den Brok
Een initiatief van: